Contact

Alex van der Steen

Alex weet al prima zijn weg te vinden bij Fritom Corporate

"Ik ben niet nieuw binnen de organisatie, maar heb nu wel een nieuwe rol vanuit Corporate."

Een ontmoeting met Alex van der Steen, sinds juli jl. bij Fritom Corporate werkzaam als applicatiebeheerder. Komt zijn naam je bekend voor? Dat is niet zo raar. Alex is namelijk al sinds 2005 aan de Fritomorganisatie verbonden. Hij werkte tot 1 juli  als ICT-manager bij Oldenburger|Fritom.

En nu dus bij Fritom Corporate. Tijd voor een nadere kennismaking.

Alex is 42 jaar oud en vader van drie kinderen. Hij woont met zijn vrouw Bianca in Valthermond.

Vanaf de zomer is Alex bij Fritom Corporate applicatiebeheerder voor de centrale applicaties binnen de Fritomomgeving. Het gaat hierbij om bedrijfskritische applicaties, zoals WMS (warehousemanagementsysteem) en het financiële pakket waarmee de groep werkt.

Alex over zijn functie: “Als applicatiebeheerder optimaliseer ik de gebruikte applicaties, controleer deze, onderhoud ze, houd toezicht op het gebruik, zorg voor updates en installeer nieuwe releases.” Doordat Alex deze beheerstaak op zich neemt, hebben de gebruikers geen omkijken naar dit soort zaken en kunnen ze de applicaties probleemloos gebruiken. Centrale beheer levert de groep daarnaast veel synergievoordelen op.

“"Ik ben erg tevreden over hoe ik binnen ben gekomen en voel me zeker thuis bij Fritom Corporate”

We vroegen Alex hoe het hem bij Fritom Corporate bevalt.

“Gezien mijn ervaringen binnen Fritom, was ik natuurlijk niet helemaal onbekend met de groep. Namens Oldenburger|Fritom was ik al beheerder van het WMS. Een tijd geleden werd er voor een nieuwe strategie binnen Fritom gekozen om het beheer over de bedrijfskritische applicaties bij Fritom Corporate te centraliseren. De beheertaak was voor mij in de afgelopen jaren steeds meer een hoofdtaak geworden. De keuze om met het werk mee te gaan, was eigenlijk dan ook vanzelfsprekend.

Op onze vraag of Alex een beetje kan wennen bij Fritom Corporate, antwoordt hij: “Doordat ik niet nieuw ben in de organisatie, verloopt alles zoals ik gewend ben. Wel moet ik mijn weg nog een beetje vinden in mijn rol vanuit Corporate in plaats van vanuit operationeel perspectief bij een werkmaatschappij. Maar ik ben erg tevreden over hoe ik binnen ben gekomen en voel me zeker thuis bij Fritom Corporate.”

Heb je vragen over Fritom Corporate?

Neem contact op met Peter Griepsma

0515-570081
peter.griepsma@fritom.nl