Contact

Hilly

Functionaris bestuursondersteuning en juridische zaken

De duizendpoot Hilly vertelt

Hilly viert bijna haar 37-jarig jubileum bij Fritom Corporate. Daarmee is ze één van de langst bij de Fritom Group in dienst zijnde medewerkers. Wat maakt dat ze nog elke dag met plezier naar haar werk gaat? “Elke keer komen er weer nieuwe uitdagingen op mijn pad. Daardoor raak ik hier nooit uitgeleerd.”

Het lag niet voor de hand dat Hilly een baan op kantoor zou krijgen. In 1982 studeerde ze namelijk af als basisschooldocent. “Het is niet dat ik bij Fritom ben gaan werken omdat ik geen leerkracht wilde worden, maar omdat er nauwelijks vacatures waren op basisscholen. Dat kun je je nu niet meer voorstellen, hè?” vertelt Hilly.

Achteraf vindt ze het eigenlijk helemaal niet erg dat ze geen juf is geworden. Ze heeft het uitstekend naar haar zin bij Fritom Corporate. Natuurlijk heeft ze wel eens gedacht: wordt het niet tijd voor een nieuwe baan? Maar op die momenten kwam er telkens een nieuwe uitdaging op haar pad bij Fritom. “In feite kreeg ik hier elke keer een nieuwe baan”, vertelt Hilly enthousiast.

“De combinatie van hard werken en persoonlijke aandacht maakt dat dit werk nooit verveelt.”

Hilly heeft veel waardering voor de goede sfeer en collegialiteit bij Fritom. Volgens haar het resultaat van het feit dat Fritom een familiebedrijf is en dat de zaken goed gaan. “De combinatie van hard werken en persoonlijke aandacht maakt dat dit werk nooit verveelt. We hebben het gezellig en staan voor elkaar klaar.”

Hilly is begonnen als administratief medewerker. Daarna werd ze office manager. Ze ging zich juridisch verder bekwamen en is sinds een aantal jaren functionaris bestuursondersteuning en juridische zaken. In die functie gaat het vooral om juridische en governance-gerelateerde zaken. Denk hierbij aan: zorgen voor goede implementaties van wetgeving (AVG-, klokkenluidersregeling), het opstellen van arbeidsovereenkomsten, vaststellingsovereenkomsten en salarisbrieven en het checken van juridische documenten zoals mantelovereenkomsten, koopcontracten en notariële aktes. Maar ook het notuleren van de bestuursvergaderingen binnen Fritom Corporate, het bewaken van de opvolging van de statutaire regelingen, controleren van stukken van de interne aandelenbeurs, zorgen voor de jaarlijkse dividendbrieven en het samenstellen van een informatiepakket voor certificaathouders. Daarnaast verricht Hilly werkzaamheden op het gebied van communicatie: screening en redigeren van teksten, opstellen van advertentiemateriaal, plaatsen van berichten op social media en de redactie over de Fritom nieuwsbrief die vier keer per jaar uitkomt. In 2009 kreeg Fritom een nieuwe huisstijl en ook daar was Hilly nauw bij betrokken. “Het is een hele uitdaging om iedereen daarin mee te krijgen. Maar als dat eenmaal lukt, geeft dat een heel goed gevoel”, vertelt ze trots.

Heb je vragen over Fritom Corporate?

Neem contact op met Susan Janssen

0515570076
susan.janssen@fritom.nl