Contact

Jeffrey

Software ontwikkelaar

Jeffrey werd van systeembeheerder software ontwikkelaar

Het is alweer 11 jaar geleden dat Jeffrey voor het eerst het kantoor van Fritom Corporate binnenstapte. Het bevalt hem dus prima. Maar dat hij senior software ontwikkelaar zou worden had hij nooit durven dromen.

“Ik was net afgestudeerd als systeembeheerder en had me ingeschreven bij een vacaturebank”, vertelt Jeffrey. “Al snel werd ik benaderd door recruiters die vroegen of ze bij mij thuis langs konden komen voor een gesprekje. Ze zagen in mij een match met Fritom. Of mij dat iets leek?”

Vanwege zijn opleiding als systeembeheerder ging hij ervan uit dat het een baan in die richting zou zijn. Maar verrassend genoeg vroegen ze hem of hij het ook leuk zou vinden om software te maken. Verbaasd antwoordde hij: “Software ontwikkelen?! Dat lijkt me best leuk, maar weet je wel dat ik daar helemaal geen ervaring mee heb?” De recruiters vertelden dat ze zich daarvan bewust waren, maar dat ze er alle vertrouwen in hadden dat hij dit kon en dat ze hem goed zouden begeleiden. “Wie niet waagt, die niet wint, hè?”, zegt Jeffrey met een lach. En zo begon hij vol enthousiasme aan de functie van junior software ontwikkelaar.

“Bij Fritom wordt er echt naar je geluisterd, waardoor jij je optimaal kunt ontwikkelen.”

“De eerste werkweken waren behoorlijk spannend”, weet hij nog. “Je duikt weer de boeken in en leert allerlei nieuwe termen. Maar wat mij vooral nog bijstaat is de goede ondersteuning en het vertrouwen van mijn collega’s. Niks was te gek en ze waren nooit te beroerd om mij even te helpen. Ook heb ik meerdere trainingen gevolgd en certificaten behaald. Daardoor ging ik het steeds leuker vinden. Mijn eerste opdracht was een interne Windows tool. ‘Een leuk tooltje om mee te beginnen’, zeiden ze. En dat was het zeker! Na een maand of drie had ik de smaak te pakken en werkte ik als volwaardig junior software ontwikkelaar.”

Nu, 11 jaar later, is software ontwikkelen zijn grote hobby en staat er ‘senior’ voor zijn functie. “Zelfs als ik ’s avonds thuiskom kan ik het vaak niet laten om nog even achter de computer te kruipen”, zegt hij. “Niet omdat ze dat bij Fritom van mij verwachten, maar omdat ik het zelf leuk vind. Fritom geeft mij alle kansen en vertrouwen. Het is de manier van werken bij Fritom die zo fijn is. Er wordt echt naar je geluisterd, waardoor jij je optimaal kunt ontwikkelen.”

Heb je vragen over Fritom Corporate?

Neem contact op met Benny Gommers

+31 (0)515 570084
benny.gommers@fritom.nl