Contact

Marc Pool

Uitdagende nieuwe baan voor Marc Pool bij Fritom Corporate.

Applicatiebeheer behelst tegenwoordig veel meer dan het draaiende houden van applicaties

Ik ben Marc Pool, 51 jaar en woonachtig in Leeuwarden.

Ik ben opgegroeid in de transportwereld in het westen van het land. Via de functie van chauffeur, werd ik planner en kwam ik uiteindelijk op de IT-afdeling van een bedrijf terecht in de functie van applicatiebeheerder.

Nadat we in 2014 verhuisden van de Randstad naar het mooie Friesland, kwam Veenstra|Fritom op mijn pad. Daar was men op zoek naar iemand met kennis van transport en de processen die daar plaatsvinden en naar iemand die bovendien de vertaalslag naar de computersystemen en leveranciers kon maken.

Na 8 jaar bij Veenstra|Fritom te hebben gewerkt, werd ik gevraagd of ik het beheer van een aantal gemeenschappelijke applicaties voor de hele Fritom Group wilde uit gaan voeren. Voor mij een nieuwe uitdaging. Vanaf 1 juli 2022 ben ik dan ook in dienst bij Fritom Corporate.

Het applicatiebeheer is tegenwoordig uitgebreider dan alleen het draaiende houden van de applicaties, wijzigingen doorvoeren en uitleg verstrekken. Security, Backup en Recovery zijn tegenwoordig van groot belang en daarnaast komen er steeds meer wensen en eisen vanuit klanten of operationele afdelingen binnen de werkmaatschappijen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een uitdagende functie waarbij geen dag hetzelfde is.

“Voor mijn komst bij Fritom Corporate viel me de warme, open sfeer al op. Ik dacht toen nog dat het een momentopname was. Nu weet ik: de sfeer is echt zo.”

De sfeer bij Fritom Corporate geeft een soort familiegevoel. Vriendelijk, warm en met een open communicatie. Waar je binnenkomt en heel snel het gevoel hebt dat je er al jaren bijhoort. Voor mijn komst bij Fritom Corporate viel mij deze sfeer ook wel op. Ik dacht alleen dat dit misschien een momentopname kon zijn, maar nu weet ik dat dit ‘echt’ is.

Het meest positieve voor mijzelf is dat ik met collega’s kan sparren over vragen en verzoeken. Hierdoor worden de werkzaamheden niet op de ‘automatische piloot’ uitgevoerd. De collega’s zijn ook de juiste trigger voor het uitbreiden van kennis en kunde.

Heb je vragen over Fritom Corporate?

Neem contact op met Peter Griepsma

0515-570081
peter.griepsma@fritom.nl