Contact

Welmoed Albertsma

Controller

Welmoed zit goed op haar plek bij Fritom Corporate

"Ik werk als financieel controller voor Fritom Corporate en dat bevalt me uitstekend. Het is een leuke, afwisselende baan."

Aan het woord is Welmoed Albertsma, 34 jaar. Ze is moeder van 2 kinderen en woont met partner Tjeerd Anne in Sneek.

Na de HBO-opleiding Accountancy ging ze werken voor een groot accountantskantoor. Naast haar werk daar, volgde ze op Nyenrode de Masteropleiding Accountancy. Bij haar groeide echter na een tijdje steeds meer het verlangen om van de accountantswereld door te stromen naar de andere kant van de werktafel, naar het bedrijfsleven.

Dat lukte. In september 2018 kwam ze – net zwanger van haar tweede kind – in dienst bij Fritom Corporate als financieel controller.

Wat haar bij Fritom in het begin vooral opviel?

“De open cultuur, de waardering voor mijn eigen inbreng en de gemoedelijke sfeer. Dat mijn zwangerschap totaal geen belemmering vormde om me aan te nemen, zegt ook wel iets over de organisatie die Fritom is. En de vrijheid om je werk zelf in te delen. Bij Fritom wordt minder in taken en meer in verantwoordelijkheden gedacht.”

Bij Fritom Corporate zit Welmoed goed op haar plek. Ze is verantwoordelijk voor de hele rapportagecyclus van de Fritom Group; van weekrapportages tot jaarcijfers. Ze zorgt ervoor dat het holdingbestuur over de nodige managementinformatie beschikt. Zo monitort ze wekelijks de renteontwikkeling; op dit moment weer een hot item. Als business partner van het bestuur, kijkt ze naar de interne processen en bedrijfsvoering. Ze denkt mee bij vraagstukken die bij de Fritombedrijven spelen en ze bedenkt hoe data ingezet kan worden voor financiële rapportages.

“Ik heb een fijne, gevarieerde baan, bij een werkgever die me veel verantwoordelijkheid geeft. Het werk is ook duidelijk in ontwikkeling en verbreedt zich steeds verder. Daardoor blijft het boeiend.”

Bij Fritom kan ik mijn werk zelf indelen. Niemand vertelt me wat ik wanneer en hoe moet  doen. Die vrijheid is fantastisch.

We vroegen Welmoed wanneer ze aan het eind van een werkdag met een blij gevoel naar huis gaat.

“Als ik zie dat het bestuur echt wat heeft aan de door mij aangeleverde informatie en daar ook echt op stuurt.” Lachend voegt Welmoed er aan toe: “O, en natuurlijk ben ik ook blij wanneer mijn werk aan het eind van de dag af is….alleen, dat gebeurt niet vaak.”

“De werksfeer bij Fritom Corporate? Die is het beste te omschrijven als informeel. We hebben veel lol, maar kunnen ook serieus zijn en we zijn als team altijd gericht op kwaliteit. Het team van Fritom Corporate is niet groot. Daardoor is er tijd voor een persoonlijk praatje. We zijn hecht en hebben oprecht belangstelling voor elkaar.”

We vroegen Welmoed: Fritom Corporate draagt naar buiten toe uit dat ze een betrouwbare en betrokken werkgever wil zijn. Merk je daar in je werk ook iets van?

“Zeker, bijvoorbeeld met thuiswerken en dat is fijn met twee kinderen die ook wel eens ziek zijn of een uitje van school hebben. Zo ben ik laatst tussen de bedrijven door met mijn dochter mee geweest op een schooluitje naar de boerderij: lammetjes kijken. Daar is bij Fritom ruimte voor en dat is heel fijn. Wat ik ook merk is dat mijn leidinggevende aandacht heeft voor hoe ik me voel, wat ik van mijn werk vind en of ik nog voldoende uitdaging heb in de dingen die ik doe. Fritom stimuleert ook dat we ons door opleidingen vaktechnische en persoonlijk ontwikkelen. Zo ben ik vorig jaar op Nyenrode begonnen met de studie tot Registercontroller.

Er bestaat op dit moment een vacature voor assistent controller bij Fritom en natuurlijk vroegen we Welmoed ook even naar deze vacature.

“Ik zelf vind het een mooie vacature en een fantastische kans om je te ontplooien. Ons vak ontwikkelt zich steeds verder, er komen meer aspecten bij met een steeds gevarieerder scala aan werkzaamheden. Daarom bestaat er bij Fritom Corporate de noodzaak om op zoek te gaan naar uitbreiding van het financiële team.”

Stel: iemand twijfelt of hij/zij op de functie moet solliciteren. Welke kans laat iemand schieten door niet te solliciteren?

Welmoed is daar duidelijk over: “Altijd proberen; niet geschoten is altijd mis. Ook al heb je niet helemaal de juiste ervaring, als je de drive hebt om iets te willen en wij denken dat je goed in ons team past, is er veel mogelijk. Het is niet in beton gegoten. De functie zal zich ook verder ontwikkelen, waarbij je zelf alle inbreng krijgt. Je krijgt daardoor een unieke kans om te groeien. En dat is bij veel organisaties helemaal niet zo vanzelfsprekend. Daar doe je je ding en that’s it.”

Heb je vragen over Fritom Corporate?

Neem contact op met Welmoed Albertsma

0515-570077
welmoed.albertsma@fritom.nl