Contact

Software ontwikkelaar

Een werkdag als software ontwikkelaar

Als software ontwikkelaar bij Fritom Corporate ben je verantwoordelijk voor tal van zaken, zoals online klantenportalen, BI, koppelingen met klanten en proces-ondersteunende applicaties. Je zorgt ervoor dat alles van a tot z wordt geautomatiseerd. Jouw werkdag ziet er zo uit:

08:30 – Rond half negen begint jouw werkdag. Als eerste check je je e-mails en kijk je of er nog nieuwe pull requests zijn binnengekomen. Een pull request houdt in dat een bepaalde feature is afgerond door een ontwikkelaar en dat de rest van het team deze kan controleren. Aan jou vandaag de taak om te kijken of de feature voldoet aan de definition of done en of de code voldoet aan de Fritom-standaarden. Je vindt het leuk om feedback aan je collega-ontwikkelaar te geven.

10:00 – Na ongeveer anderhalf uur ben je klaar met de code-review. Door deze code-reviews uit te voeren wordt de kwaliteit van de software gewaarborgd. Een enorm belangrijke klus dus! Het is inmiddels tijd voor een kopje koffie en je spreekt over de laatste trends met je collega. Daarna check je het scrum board in Azure Devops waar jullie als team mee werken om te kijken wat de volgende taak is. Dankzij de scrum-methode zijn de werkzaamheden overzichtelijk en werken jullie als team efficiënt. Elke week werken we aan een sprint. Vandaag ga jij bezig met het ontwikkelen van een nieuwe webapplicatie in Angular. Je vindt het leuk om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en ervoor te zorgen dat er uiteindelijk een goed functionerende applicatie staat.

12:30 – Je luncht snel om vervolgens samen met collega’s een rondje buiten te lopen. Heerlijk om even buiten te zijn en een praatje te maken met je collega’s.

13:00 – ’s Middags ga je verder met het ontwikkelen van de webapi voor de webapplicatie en zorgt dat de unittesten zijn toegevoegd. Als software ontwikkelaar kan je je binnen een project met een veel verschillende taken bezighouden. De afwisseling vind je leuk en zo verveelt jouw baan nooit.

17:00 – Om een uur of 5 zit jouw werkdag erop en ga je naar huis toe. Je hebt vandaag weer flink wat taken kunnen afronden en heb je jezelf dankzij onder andere Plural Sight weer verder ontwikkeld: dat geeft jou veel voldoening. Ook kijk je alweer uit naar morgen, dan is er weer een kennis-event bij Devnet Noord.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Benny Gommers

+31 (0)515 570084
benny.gommers@fritom.nl